Mi van a pocinkban, amit nem látunk?

Szereted a beleid?

Avagy ismered fogyásod segítőjét vagy hátráltatóját!

Ahh micsoda kérdés?? Általában nem törődünk velük eleget. Azt hisszük, hogy csak úgy vannak és kész. Maximum arra jók, hogy naponta többször is akár eljárjunk a wc-re és könnyítsünk magunkon és akkor tök jó, gyorsabban megy a fogyás! Jaj bocsánat! Lehet, hogy kényes téma! De így van!

Vicces! Az egyéni tanácsadásaimon, minden egyes alkalommal időt fordítok arra, hogy beszéljünk erről “kellemetlen” témáról. És tudod miért? Mert egészséges emésztőrendszer -a szájtól a végbélig tart, és mindezek között egy különlegesen összerakott üzem dolgozik- kiválóan támogatja a fogyásunkat, míg hátráltatni is képes, de nagymértékben.

És ekkor csak a fogyásról beszéltünk, ami messze nem minden!

A bélrendszeren keresztül szívódnak fel a tápanyagok és segítenek abban, hogy erőteljes, egészséges és vitális életet élj!

Waohhhh! Ez pedig még mindig nem minden! Még mindig nem beszéltem a gondolataid hangjáról, ami mindig, minden pillanatban veled van! Kőkeményen! Suttog kedvesen, cinkosan, ordít félelemtől reszketve vagy éppen csak megfigyel. De kétségtelenül veled van, jelen van!

Hogy hogy jön ő ide? Hát nagymértékben! Gondolataink befolyásolják a fiziológiánkat! (pl. ha szomorú vagy, szorong, akkor megváltozik a testtartásod, mint amikor kirobbanó formában vagy, pl. mikor szerelmes vagy, megváltozik a testtartásod, ragyogsz:-) )

Bélrendszer: a gondolatok ereje

Tudományos kutatások bizonyítják, hogy amit gondolunk, az megjelenik a testünkben, ezért szeretném, hogy lásd sokkal többek vagyunk, mint a testünk.

A gondolataink megjelennek a sejtjeinkben és azok működtetik őket. Ez az oka annak, hogy a stressz mennyi betegségnek a kiváltó oka. Így tehát nagyon fontos, hogy az idegrendszered jól táplált legyen, mert a beleid is megköszönik majd, amit pedig az egész testedre kihat!

Gondolj csak bele!

Ha le akarsz fogyni, akkor jó esetben van rá terved! Előkészülsz! Azonban néha lehetnek buktatók, mert régi minták, félelmek bekapcsolnak és nem engednek tovább. Ez a tudatalattid hangja! Ez hagyhat nyomot a tested részeiben, úgy a belekben is.

Az ételallergiák, irritábilis bél szindróma, áteresztő bélfal, ezek mind először a tudatalattiból feltörő hangok eredményei! (félelmek, szorongások, rossz beidegződések stb.) Szóval velük is foglalkozni kell, mert így vagy teljes!

Most kérdezheted mi van egy újszülöttel?

Neki milyen blokkjai lehetnek 0 évesen? Nagyon helyénvaló kérdés! Érhette trauma az anyaméhben, mert az anyát is érte valami. Az anyai, családi generációs hitrendszerek a genetikánkba is beégnek. Igen ám! De amint már másik cikkben írtam, nem kell így lennie!

A genetikailag beégett mintákat is felül tudjuk írni, itt olvashatsz róla bővebben!  Piciknél először az anyával dolgozunk!

Rendszereink világa

Az emberi test egy fantasztikus gépezet. Több komplex rendszerből áll, és navigálja életünk működését. Méghozzá tíz belső szervrendszer összehangolt működése biztosítja a helyünket a világban. Mindegyik rendszernek saját, nélkülözhetetlen szerepe van, ezek a test egészségét és hatékony működését garantálják.

Ilyen rendszerek:

  • Csontrendszer
  • Izomrendszer
  • Nyirokrendszer
  • Idegrendszer
  • Szív-és érrendszer
  • Légzőrendszer
  • Emésztőrendszer
  • Kiválasztórendszer
  • Hormonrendszer
  • Szaporodási szervrendszerek

A központi idegrendszer a test minden egyes  részével össze van kötve, így van az, hogy a stressz és annak kezelése mennyiben határozza meg a szervrendszereink és így életünk működését.

A bélrendszer és az idegrendszer szoros összmunkát végez.

Ezért van az, hogy egy fogyási periódusban sokszor az idegrendszerünk is csorbát szenved. (pl. egy hiánydiéta esetében, előszeretettel kiabálunk párunkkal, gyerekeinkkel, vagyunk ingerültebbek a munkahelyen. A teherbírásunk sem az igazi!)

Ez az oka, hogy a fogyást sem szabad hűbelebalázs módjára elkezdeni! Gondos odafigyelést igényel! Testtáplálást, relaxációt, egészséges kalóriadeficitet, mozgást, folyadékbevitelt stb. Kifejezetten nagy hangsúlyt kell fektetni a táplálásra, ami étrendkiegészítéssel kiválóan megoldható.

Ma már az orvosok is egyet értenek abban, hogy kiegészítés nélkül nem tudunk teljes táplálást biztosítani. Egy károsodott emésztőrendszernél pedig, elsődleges a gyulladások csökkentése és a tápanyagok pótlása a bélflóra helyreállítása után.

Ha szeretnél egy gyorsan működő megoldást, ami az idegrendszerednek és a bélrendszerednek is egyaránt jót tesz, akkor iktasd be az étrendedbe a egyedülálló összetételű Formula1 glutén-szója- és laktózmentes fehérjeshaket, és a Formula 2 Multivitamint!

Ígérem, gyorsan megtapasztalod a jobb közérzetet és beindul általa a fogyás is! Hogy miért? Mert nemcsak táplál és vitaminokkal lát el, de egy különleges emésztőenzim által könnyűvé teszi a felszívódást!

Szóval nem árt odafigyelni a belünk és az idegeink támogatására, ha valóban igazi életmódváltásra törekszel és nemcsak maszatolni szeretnél!

Forrás: Képes Anita

2018-05-17T08:55:55+00:00 április 9th, 2017|Egészséges táplálkozás, Egyéb, Képes Anita|0 hozzászólás

Hagyj üzenetet