Répatorta gluténmentesen

A répatorta elkészítése közben oda kell figyelni a megfelelő mennyiségekre, mert különben, vagy túl leveses lesz vagy túl száraz. De ha ezt a finomságot még ráadásul gluténmentesen is el lehet készíteni, ráadásul úgy, hogy tökéletes legyen, na az az igazi.

Íme Hadarik Rita receptje:

Egy répatorta akkor jó a szememben, ha nem szárad ki, hanem szaftos marad. Ha még diétás szempontoknak is megfelel, akkor az már csak hab a tortán. Hát jöjjön most egy ilyen.

Hozzávalók egy 22×22 cm-es szögletes formához (16 szelet):

100 g sárgarépa, 50+50 g fehér csokoládé, 3 tojás, csipet só, 75 g puha vaj, 75 g nyírfacukor, 100 g finomra darált mandula, 25 g kukoricadara, diónyi friss gyömbér, 1/2 mk koriander mag, 1 narancs reszelt héja

A répát hámozzuk meg, és reszeljük finomra.
A mandulát daráljuk finomra.
A tojásokat válasszuk ketté.
A puha vajat keverjük krémesre a nyírfacukorral.
Az 50 g csokoládét olvasszuk fel vízgőz felett.
TIPP: A nyírfacukor egy természetes édesítő, ami diétás és cukorbeteg étrendbe illeszthető.
De helyettesíthetjük nádcukorral is.
A vajas krémbe keverjük bele a tojások sárgáját, a csokoládét, a morzsolt koriander, a gyömbért, és a narancs héját is.
A tojások fehérjét verjük kemény habbá a csipet sóval.
A vajas-tojásos krémbe keverjük bele a reszelt répát, a mandulát és a kukoricadarát.
Végül óvatos mozdulatokkal forgassuk bele a tojáshabot is.
A formát béleljük ki sütőpapírral, majd simítsuk bele a masszát.
Tegyük a tésztát 160 fokra előmelegített sütőbe, és 40 percig süssük.
Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk kockákra.

TIPP: Olvasszunk fel vízgőz felett a maradék 50 g fehér csokoládét, amit keverjünk ki 50 g tejföllel, és reszelt citromhéjjal. Ezzel rácsozzuk be a süteményünket.

Forrás: Hadarik Rita

2018-05-17T09:16:33+00:00 április 9th, 2017|Hadarik Rita, Receptek|0 hozzászólás

Hagyj üzenetet