Tudatosan egészségesen

Pankovics Jenő neve és munkája jól ismert a diósdiak előtt: a Fenyves Étterem chefjeként főztjével megbecsülést szerzett magának a városban és lapunk is az ő receptjeit adja közre hónapról hónapra.

Egy ideje mással is felhívja magára a figyelmet: egészségtudatos honlapot indított, amely többek között érinti a betegségek kezelésének alternatív gyógymódjait is. Utóbbiban saját megélt tapasztalataira támaszkodik.

– Mióta foglalkoztatja ez a gondolatkör?

– Elég régóta az életem része, hogy odafigyeljek az egészségemre és tudatosan éljek, de mélyebben körülbelül három éve foglalkozom a témával – idézi a közelmúltat Pankovics Jenő. Ekkor volt egy olyan fordulat az életemben, ami még jobban afelé vitt, hogy igen is oda kell figyelnem magamra. Minél jobban belevetem magam ebbe a témába, annál jobban érzem, hogy ezt az utat kell kövessem. Megálmodtam egy a weblapot, tavaly októberében meg is valósítottam és elindultunk. Jó érzéssel tölt el, hogy másokon is segíthetek, ha megtudjuk győzni az oldalon fennlévő szakembereinkkel, hogy igen is van más lehetőség. A szakmámból kifolyólag a táplálkozás az elsődleges terület, amelyet bevihetek az életembe.

– Melyek voltak a legerősebb motivációk?

– A legerősebb motiváció a fiam, aki most kezdte az iskolát és neki is tudatosan építem be a mindennapjaiba azt, hogy mivel tud saját magának segíteni. Amit www.alternativan6e.hu weblapon elmondok és közzé teszek azt a fiam is nagy érdeklődéssel hallgatja. A legjobb ilyen idős korban elkezdeni a gyerekeknél az egészségtudatosság felépítését, mert nagy az esély, hogy beépül a mindennapjaiba. A táplálkozás tekintetében mind nála, mind a magam esetében, nem különben a környezetemben észrevehetően, sokkal, de sokkal nagyobb az energiaszint, mint korábban. Érdemes mindenkinek a táplálkozással kezdeni a tudatos életvitelt. Nem azt mondom, hogy nem vétkezünk, de a mértéket megtartjuk! Bármilyen betegsége is volt a gyermekemnek, vagy nekem az elmúlt időben az elsődlegesen azt kerestem, mi az alternatív változata a gyógyításnak. Természetesen szükség van orvoslásra, de az esetek nagy részében van más út, nem kell mindig a gyógyszeres szekrényhez szaladni. Számomra azok az emberek, akik 80-90 évet megélve elmondják, hogy mit tegyél, miként éld az életed sokkal hitelesebbek. Inkább rájuk hallgatok.

– Célok, mire keresi az alternatívát?

– Szabó Péter egy nagyon jó motivációs előadó szavait újra gondolva, miszerint: „Van élet a halál előtt” kicsit újra értelmeztem és arra jutottam, hogy van élet a gyógyszer előtt; ez ösztönöz, és ebben látom azt, hogy igen is van alternatív megoldás a legtöbb betegségre. Sok minden fejben dől el, mert a gondolatnak sokszor teremtő ereje van. Itt jön képbe az alternatív gyógyászat, ugyanis egy jógaoktató a mozgás szabadságának megtanításával, egy masszőr az anatómiai szaktudásával, esetleg egy jó háztáji termék – de még sorolhatnám még tovább –, nagymértékben hozzájárul az egészségünkhöz. Nehéz, de azt kellene mindenkinek megérteni, hogy inkább a megelőzésre költsünk és figyeljünk oda a legjobb tudásunk szerint, mert így csökken az esélye annak, hogy betegségek alakulnak ki.

– Kiket hozhat „össze” a honlap?

– A www.alternativan6e.hu  weblap és Facebook oldala minden olyan embert, akit érdekel az egészséges élet annak itt a helye. Közösen kell felépíteni egy olyan világot, amiben az egészség megőrzése a fontos.  Mutassuk meg, hogy ez lehetséges. Ha az olvasónak is van az egészséges életmóddal kapcsolatos elhivatott szakember ismerőse, szívesen fogadjuk és feltesszük az oldalra, ha a  weblapon elérhető e-mail címre elküldik részünkre az elérhetőségét.

– Saját gyakorlata is van bármelyik területen, témakörben a táplálkozáson túl?

– Gyakorlatom nincs, de tapasztalatom sok van ezeken a területeken, amik gyökeresen megváltoztatták a mindennapjaimat. Több alternatív kezeléssel is volt már dolgom, és nem csalódtam. Mint mindenhez ehhez is hitt kell, mert nyilvánvaló, hogy ennek hiányában nem számíthatunk semmilyen pozitív hatásra. Ugyanez igaz a modern orvoslásra is.

– Minden, az egészséges életmóddal összekapcsolható szakterület specialistájának a jelentkezését várja?

– Feltétlenül!

Király Ferenc

2017-05-18T14:36:40+00:00 május 18th, 2017|Egészséges táplálkozás, Egyéb|0 hozzászólás

Hagyj üzenetet