Szezámmagos sült csirkecomb, zöldséges kölessel tálalva

Hozzávalók 4 főre:

  • 4db Egész csirkecomb
  • 4 tk Szezámmag
  • Só,bors, őrölt fahéj
  • Körethez:
  • 2 adag főtt Köles
  • Olíva olaj
  • Petrezselyemzöld összeaprítva

És itt pedig jön a gasztronómiai szabadság. Nézzük meg, milyen felhasználható zöldségféléink vannak otthon és azokat bátran használjuk.

Lehet az: gomba, cukkini, padlizsán, sárgarépa, lilahagyma, paprika, stb.

A lényeg, hogy bő két adag össze legyen vágva kockára, vagy csíkokra.

Elkészítés:

Az előkészített csirkecombokat befűszerezzük és tepsibe fektetjük, majd megszúrjuk a szezámmaggal. Lefedve készre sütjük, majd a végén a fedőt levéve szépen megpirítjuk.

Még a csirke sül addig előkészítjük a köretet.  Ha minden megvan hozzá, akkor egy nagyobb serpenyőt hevítsünk fel és a zöldségeket pirítsuk meg benne roppanósra. Mikor már szépen lepirult meglocsoljuk olíva olajjal és megszórjuk bőven petrezselyemmel. Összeforgatjuk, majd utána a kölest is hozzá keverjük.  És tálaljuk.

Jó étvágyat!

2017-06-10T09:29:14+00:00 június 10th, 2017|Receptek|0 hozzászólás

Hagyj üzenetet