7 Aranyszabály az elhízás ellen

Bár tudom, hogy húsvét már elmúlt, de azt hiszem az elhízás elleni aranyszabály lényege bármikor hasznosítható, ha egy kicsit átesünk az asztal másik oldalára és többet eszünk a kelleténél.  A lényeg a mértékletesség és persze a minőség sem egy elhanyagolható tényező.

Képes Anita mire buzdít, ha túletted magad???  A cikkben megtudod!

A Húsvét a vallási szempontok szerint Jézus Krisztus feltámadásának ünnepe. Ez a feltámadás magával hozza az új élet megszületését is, avagy egy másik életminőség megszületését. Az örök életét!

Ezekben a napokban a mi életünkben is új fény dereng fel, méghozzá a tavaszi újjászületés, megújulás, megtisztulás lehetősége. Húsvét alkalmából az asztalokra is finom falatok kerülnek, amik a húsos finomságok mellett, már friss, hazai zöldségekből is állnak!

Felkerül az asztalra az újhagyma, a hónapos retek, a medvehagyma és a torma, fejes saláta is! Természetesen lehet paradicsom, paprika, uborka is, de ezek még nem a hazai ízek! Ez idő tájt természetesen, ahogy együtt a család és sok finomság van előtérbe, képes lehetsz túlenni magad!

Jellemző az az érzés, hogy Húsvét után jobban feszülnek a ruhák, mint előtte? Hogy Húsvét után megfogadod, hogy holnaptól fogyókúra? És az is, hogy nem tud bekövetkezni?:-)

Az, hogy miért nem, annak egyszerű oka van! Mert a szervezetben beindult inzulinhullámok újabb falatok után ácsingóznak éppen azért, mert a vérben az előző napokban túl sok cukor halmozódott fel és az inzulin állandó készenlétben áll. De mit tegyünk, hogy ne így legyen?

Segítek abban, hogy ezen a Húsvéton ne feszüljön a ruhád, és ne fogyókúrás fogadalommal kelljen újra kezdened a jövő hetet! Akkor inkább majd mást ajánlok Neked, hogy megkönnyítsd magad!

Íme, az ünnepi hízás elkerülésének 7 aranyszabálya!

Kezdd a reggelt nagy pohár langyos citromos vízzel (3 dl)

Vegyél váltott zuhanyt és a hideggel fejezd be!

Ez nemcsak a keringésnek jó, de segíti a barnazsír égetését is! A barna zsír a bőr alatt meghúzódó zsírréteg, amit a kinti hőmérséklet csökkenés hatására a szervezet elkezd felhasználni, hogy melegen tartsa a testet. Energiát szabadít fel belőle! Úgyhogy a hideg zuhannyal beindíthatod ezt a folyamatot!

Figyelj a fehérjebevitelre!

Mondanám, hogy igyál növényi fehérjeturmixot, de valószínűleg Húsvétkor a sonka után áhítozol! Nincs más dolgod, csak ügyelni arra,  hogy a zsíros részt hagyd a tányéron és a sonkához sok zöldséget és tormát egyél! A kenyeret hagyd el nyugodtan és meg is teheted, ha zöldségekkel váltod ki! Ha az epéd bírja egy kis csípős paprikát is ehetsz mellé! A főtt tojás szintén jó választás, mert telít és jó a fehérjetartalma!

Ügyelj az adagokra!

Az Isten szerelmére! Értem én, hogy finom!! De arra kérlek, hogy tudd hol a határ! Ha betartod az adag szabályait, akkor már sokat tettél magadért! A tányéron a legnagyobb helyet a zöldség, majd egy negyed helyet a húsféle, tojás és egy negyed helyet valamilyen teljes kiőrlésű szénhidrát (legjobb a gluténmentes) foglalja el.

Igyál

Igyál minden étkezés előtt egy nagy pohár langyos víz segít megtisztítani az ízlelő bimbókat és csökkenti a gyomor térfogatát is, ráadásul nem leszel szomjas az étkezés végére! Kaja után ne igyál, mert felhígítja az emésztőenzimeket és nem olyan hatékony az emésztés. A napi vízbeviteled legalább 2 liter legyen! Ha kávézol is, akkor 2,5. Ez a minimum!

Menj ki a szabadba minden nap legalább egy órára és mozogj!

Sétálj, futkározz a gyerekkel, játssz a kutyával, biciklizz stb.

Na, akkor most jöjjenek a sütik!

Természetesen ez is velejárója az ünnepnek! Ha készítettél a kedvenc sütidből, vagy az anyukádnál van belőle, akkor természetesen egyél! De tudd, itt is a mérték a lényeg és az, hogy inkább délelőtt edd meg! Vagy a kinti program előtt, hogy még legyen ideje feldolgozni a testednek!

Írta: Képes Anita

Forrás: http://egyensulyakademia.com/husveti-lakoma/

 

2018-05-17T08:45:27+00:00 augusztus 11th, 2017|Fogyás, Képes Anita|0 hozzászólás

Hagyj üzenetet