Azt hiszem, sokunk kedvence lehet ez a finomság, mármint a töltött paprika több okból is.
Az első és legfontosabb ok, hogy rettentően egészséges és semmi olyan tápanyagot nem tartalmaz, amitől azt éreznénk, hogy:
Atya ég nem bírok felkelni, mert úgy tele ettem magam!
Kellemesen könnyed és ami a legjobb, nagyon egyszerű az elkészítése. Költséghatékonyságból is elsőosztályú, hiszen az a bizonyos étel, ami felhasználja a hűtődben levő csellengő zöldségféléket.
Teljes vegetáriánus, így akár lehet adni köretnek is húsok mellé, vagy csak egyszerűen egy csodálatos kerti salátával tálalva fogyasztani.
Hozzávalók 4 főre:
4 db Nagyobb kaliforniai paprika, hosszába félbe vágva és a magház kiszedve úgy, hogy a szára rajta maradjon, sózzuk, borsozzuk
8 db Közepes gomba, kockázva
2 db Közepes lilahagyma, kockázva
1 db Kisebb cukkini, kockázva
2 Gerezd fokhagyma, lenyomva
4 ek Házi tejföl
2 db Házi tojás, felverve
1,5 bögre Barna rizs
8 vékony szelet Kecske sajt, vagy Fetasajt a tetejére
2 ek Olíva olaj
Só, bors
Mint mondtam, jó lehet ez az étel arra, hogy minden elfekvőben levő zöldséget felhasználjunk. Ez így is van. Nem kell ragaszkodni a recepthez, mert bármilyen zöldség félét tehetünk bele és máris egy más féle ízzel találjuk szemben magunkat.
Elkészítés:
A zöldségféléket egy serpenyőben a forró olajon lepirítjuk. Ha ezzel megvagyunk, akkor a fokhagymát is egy kicsit megfuttatjuk, majd az összes többi hozzávalót beleöntjük és egy kicsit összepároljuk.
Ezt a finom barna rizses ragut a paprikákba töltjük, az sem baj, ha jó púposan van és egy zsírpapírral kibélelt tepsibe fektetjük egymás mellé őket. Leborítjuk sajttal és a forró sütőbe tesszük, addig még szépen aranysárgára nem pirul.
Én friss kerti salátán tálaltam.
Jó étvágyat!
Hagyj üzenetet
You must be logged in to post a comment.