Mediterrán töltött paprika

Azt hiszem, sokunk kedvence lehet ez a finomság, mármint a töltött paprika több okból is.

Az első és legfontosabb ok, hogy rettentően egészséges és semmi olyan tápanyagot nem tartalmaz, amitől azt éreznénk, hogy:

Atya ég nem bírok felkelni, mert úgy tele ettem magam!

Kellemesen könnyed és ami a legjobb, nagyon egyszerű az elkészítése. Költséghatékonyságból is elsőosztályú, hiszen az a bizonyos étel, ami felhasználja a hűtődben levő csellengő zöldségféléket.

Teljes vegetáriánus, így akár lehet adni köretnek is húsok mellé, vagy csak egyszerűen egy csodálatos kerti salátával tálalva fogyasztani.

Hozzávalók 4 főre:

4 db Nagyobb kaliforniai paprika, hosszába félbe vágva és a magház kiszedve úgy, hogy a szára rajta maradjon, sózzuk, borsozzuk

8 db Közepes gomba, kockázva

2 db Közepes lilahagyma, kockázva

1 db Kisebb cukkini, kockázva

2 Gerezd fokhagyma, lenyomva

4 ek Házi tejföl

2 db Házi tojás, felverve

1,5 bögre Barna rizs

8 vékony szelet Kecske sajt, vagy Fetasajt a tetejére

2 ek Olíva olaj

Só, bors

Mint mondtam, jó lehet ez az étel arra, hogy minden elfekvőben levő zöldséget felhasználjunk. Ez így is van. Nem kell ragaszkodni a recepthez, mert bármilyen zöldség félét tehetünk bele és máris egy más féle ízzel találjuk szemben magunkat.

Elkészítés:

A zöldségféléket egy serpenyőben a forró olajon lepirítjuk. Ha ezzel megvagyunk, akkor a fokhagymát is egy kicsit megfuttatjuk, majd az összes többi hozzávalót beleöntjük és egy kicsit összepároljuk.

Ezt a finom barna rizses ragut a paprikákba töltjük, az sem baj, ha jó púposan van és egy zsírpapírral kibélelt tepsibe fektetjük egymás mellé őket. Leborítjuk sajttal és a forró sütőbe tesszük, addig még szépen aranysárgára nem pirul.

Én friss kerti salátán tálaltam.

Jó étvágyat!

2017-08-11T18:53:07+00:00 augusztus 11th, 2017|Receptek|0 hozzászólás

Hagyj üzenetet