Pulyka nyárs, menta öntetes friss salátával

Itt van a grill szezon és ilyenkor a legjobb egy kicsit a szabadban sütögetni. A legjobb, ha valami könnyű ételt készítünk, ami még frissít is. Ilyen a pulyka nyárs.

Azt hiszem a mentánál frissítőbbet nem is igazán találhatunk. A lágy hűvös érzetével nem is lehetne más jobb megoldás a salátánk ízesítésére.

Sőt, ha esetleg valami más zsírosabb falatokat is sütünk magunknak, jó segítséget tehet az emésztésben is.  Igaz, hogy a megfázásra is kiváló, de azt azért nem hiszem, hogy a kánikulában valaki meghűlne kint a szabadban, hacsak nem a klíma miatt.

Hozzávalók (4 főre):

Nyárs:

0,70 kg Pulykamell, nagyobb kockára vágva

1 nagyobb Kaliforniai paprika, nagyobb darabokra vágva

4 db közepes Lilahagyma, cikkekre vágva

1 db Cukkini, karikázva

8 db Nyárs

só, bors, fokhagymás olaj

Saláta:

Ízlés szerint tetszőlegesen variálva vágjunk össze 4 adag salátánakvaló, friss zöldségeket.

Lehet ez jég saláta, uborka, paradicsom, sárgarépa, lilahagyma, retek stb.

Öntet:

2,5 dl Tejföl

1 dl olíva olaj

6-8 szál menta leveleire szedve, aprítva

4 szál petrezselyem zöld, aprítva

1 db Citrom kifacsart leve

só, bors

Elkészítése roppant egyszerű

A nyárshoz valókat szépen elosztva fűzzük fel a nyársra, ízesítsük és már mehet is a grillre, ha már egyszer grill szezon van. Természetesen serpenyőben is meg lehet sütni. Sütés közben kenegessük fokhagymásolajjal.

Még sül a nyárs, addig az öntet hozzávalóit egy edényben összekeverjük és a hűtőbe tesszük, hogy egy kicsit összeérjenek az ízek.

Miután megfordítottuk a húst, akkor a salátának valót is vágjuk össze egy nagyobb tálban, hogy kényelmesen össze tudjuk keverni.

Ha ezzel meg vagyunk, akkor osszuk a tányérokra a salátát, majd tegyük rá a húsokat és locsoljuk meg az öntettel.

Jó étvágyat!

2017-08-11T18:59:01+00:00 augusztus 11th, 2017|Receptek|0 hozzászólás

Hagyj üzenetet