Itt van a grill szezon és ilyenkor a legjobb egy kicsit a szabadban sütögetni. A legjobb, ha valami könnyű ételt készítünk, ami még frissít is. Ilyen a pulyka nyárs.
Azt hiszem a mentánál frissítőbbet nem is igazán találhatunk. A lágy hűvös érzetével nem is lehetne más jobb megoldás a salátánk ízesítésére.
Sőt, ha esetleg valami más zsírosabb falatokat is sütünk magunknak, jó segítséget tehet az emésztésben is. Igaz, hogy a megfázásra is kiváló, de azt azért nem hiszem, hogy a kánikulában valaki meghűlne kint a szabadban, hacsak nem a klíma miatt.
Hozzávalók (4 főre):
Nyárs:
0,70 kg Pulykamell, nagyobb kockára vágva
1 nagyobb Kaliforniai paprika, nagyobb darabokra vágva
4 db közepes Lilahagyma, cikkekre vágva
1 db Cukkini, karikázva
8 db Nyárs
só, bors, fokhagymás olaj
Saláta:
Ízlés szerint tetszőlegesen variálva vágjunk össze 4 adag salátánakvaló, friss zöldségeket.
Lehet ez jég saláta, uborka, paradicsom, sárgarépa, lilahagyma, retek stb.
Öntet:
2,5 dl Tejföl
1 dl olíva olaj
6-8 szál menta leveleire szedve, aprítva
4 szál petrezselyem zöld, aprítva
1 db Citrom kifacsart leve
só, bors
Elkészítése roppant egyszerű
A nyárshoz valókat szépen elosztva fűzzük fel a nyársra, ízesítsük és már mehet is a grillre, ha már egyszer grill szezon van. Természetesen serpenyőben is meg lehet sütni. Sütés közben kenegessük fokhagymásolajjal.
Még sül a nyárs, addig az öntet hozzávalóit egy edényben összekeverjük és a hűtőbe tesszük, hogy egy kicsit összeérjenek az ízek.
Miután megfordítottuk a húst, akkor a salátának valót is vágjuk össze egy nagyobb tálban, hogy kényelmesen össze tudjuk keverni.
Ha ezzel meg vagyunk, akkor osszuk a tányérokra a salátát, majd tegyük rá a húsokat és locsoljuk meg az öntettel.
Jó étvágyat!
Hagyj üzenetet
You must be logged in to post a comment.