Tudtad, hogy az izom is csökken a fogyókúra közben?

Sokan vannak úgy, hogy eldöntik, hogy jó lenne egészségesebben élni és ezt összekötik még azzal, hogy elkezdenek fogyókúrázni. Ez egy nagyon becsülendő, mert az elhatározással kezdődik minden és a következő lépést már csal meg kell tenni, ami szint gyerekjáték.

Na de nem mindegy, hogyan tesszük mind ezt, mert azzal, hogy elkezdünk fogyókúrázni azzal egyenes arányosságban csökken az izom is, ami a test zsír alatt van. Na, erre van szükség egy jó szakemberre, olyanra, mint Klári, aki elhivatottan segít. Íme, gondolata a fogyásról:

A testedzés és táplálkozás, mint két jó barát, egymást karöltve egészítik ki egymást

Tudtad, hogy fogyáskor nemcsak a zsírszöveted, hanem az izomszöveted is csökkenni fog? Fogyáskor a legtöbb kalóriát az izomszövet égeti el? Vagyis ha fogysz, akkor előbb az izomszöveteidet fogja leépíteni a szervezeted és csak utána a zsírszöveteidet?

Ebbe belegondolva szerintem el is gondolkodtál azon, hogy nem ezt akarod, mert Te csak a felesleges testzsírtól szeretnél megszabadulni. A testünk ezt nem tudja, hogy Te mit szeretnél.

A testünk mindig a túlélésért küzd, tehát amikor diétázni kezdesz, az, mint egy élősködő, pont úgy kezd el viselkedni: azaz hogy legyen energiája, mindig azt raktározza be, amiből a legtöbb energiát fogja nyerni és ez nem más, mint a zsírszövet. Amikor fogyni kezdesz, akkor csökken a testsúly, így tehát már nincs szükség annyi izomszövetre sem, így beindul a katabolizmus folyamata, ami egy izomleépítő folyamat.

Minden túlsúlyos embernek vannak izmai, amit a zsírréteg eltakar és nem igazán látszik. Tehát megfelelő diéta esetén beindul a fogyás, a zsírréteg is csökken, ezzel együtt sajnos az izomzat is csökken, mert már nem kell akkora súlyt cipelnie a testnek, így feleslegesnek tartja a korábbi izomtömeget is.

Ilyen esetben a mérleg kevesebbet mutat és sokan örülnek, hogy fogytak! Igen, csökkent a testtömeg, azaz ebben nemcsak a zsírszövet, hanem az izomszövet tömege is csökken.

A legjobb megoldás, ha a testmozgást összekötöd a táplálkozással

Amikor már a helyes táplálkozással csökken a testzsírod, és szeretnéd, hogy izmaid is maradjanak, ahhoz egyúttal szükséges a testedzés is.

Ahogy szépen fogy majd az izmok közül a testzsír, úgy kezd el azonnal látszódni, hogy nini, itt vannak izmok is, de csak akkor, ha egyszerre fut a két program, azaz a táplálkozás és edzés! Sőt, azon kívül az esztétikai problémák is, pl. a lógó bőrszövet sem lesz annyira feltűnő.

Sajnos, akik csak fogyókúráznak és nem edzenek, nekik sokszor kell szembenézniük a löttyedt bőrrel, a hastájékon, a feneküknél, a felkaron. Ez tényleg nem szép látvány és hogy ezt megelőzzük, valóban fontos az edzés!

Máskülönben meg a testedzéssel a változó kori problémák, mint pl. a csontritkulás is csökken, és azon kívül magától jön a fiatalosabb kinézet is, mivel ha megváltoztatjuk a táplálkozásunkat, az életmódunkat, azzal már a gondolkodásunk, az életszemléletünk is sokat fog változni pozitív irányba!

Írta: Tolnai Klári

 

Forrás: http://tolnaiklari.hu/a-testedzes-es-taplalkozas-mint-ket-jo-barat-egymast-karoltve-egeszitik-ki-egymast

2018-05-17T09:10:33+00:00 augusztus 11th, 2017|Fogyás, Tolnai Klári|0 hozzászólás

Hagyj üzenetet