Báránysült édesköményes salátával

A legjobb, ha van egy jó ismerősöd, akinek van egy tanyája, ahol friss zöld füvön és minőségi táplálékon nevelt bárányok vannak.

Beszélj vele, hogy mikor szeretne egyet neked eladni és akkor csináld meg ezt a fenséges báránysültet.

Hidd el megéri!

Hozzávalók 4 főre:

4 db kisebb Bárány csülök, hártya és faggyú mentesíteni, ha van rajta

1 db Citrom reszelt héja

4 szál Rozmaring leszedve a szárról

2 gerezd Fokhagyma, lenyomva

1 dl Olíva olaj

Só, bors

2 db Sárgarépa, karikázva

2 db Fehérrépa, karikázva

1 db Vöröshagyma, negyedelve

Salátához:

2 db (kisebb)  Édes kömény felszeletelve

4 db Alma, magtalanítva és szeletelve

3 db Lilahagyma, karikázva

1 marék dió

Öntet:

3 dl Joghurt (természetesen házi)

1 dl Olíva olaj

1 db Citrom leve ( Amit a sülthez használtunk)

Elkészítés:

A legjobb Pataki tálban elkészíteni, de persze más sütő alkalmatosság is megfelel ennek a célnak. A répákat és a vöröshagymát helyezzük a tál aljára, majd a húst az ízesítőkkel jól dörzsöljük be és tegyük a zöldség halomra.

Előmelegített sütőben 160 fokon lassan süssük, hagy érjenek össze az ízek kellemesen. A sütés végén egy kicsit pirítsuk meg, hogy szép színe legyen.

Közben a salátának valót egy nagyobb edényben tegyük bele és keverjük össze. Az öntetet is öntsük rá és keverjük bele, mert így az alma nem fog megbarnulni.

Ha halmozni szeretnéd az élvezetet, akkor a bárány mellé dobj be pár szem burgonyát és azt is eheted a salátával.

Kiváló, könnyű étel.

Jó étvágyat!

2017-09-11T14:29:47+00:00 szeptember 11th, 2017|Receptek|0 hozzászólás

Hagyj üzenetet