Ez egy nagyon kellemes és roppant könnyen elkészíthető főétel. Nem terheli a gyomrot és kellemes hűsítő íze van a salátának is, mely rendkívül jól harmonizál a mézes-mustáros kacsához.
Amíg a kacsa sül, addig nyugodtan el tudod készíteni hozzá a salátát.
Hozzávalók 4 főre:
4 db Kacsamell
1 db Sárgarépa – karikázva
1 db Fehérrépa – karikázva
1 db Vöröshagyma – cikkekre vágva
4 ek Méz
3 ek Mustár
1 ek Olíva olaj
Só
Frissen őrölt bors
Salátához:
½ db (nagyobb) Jégsaláta – csíkokra vágva
1 marék Rukkola saláta
1 kisebb db Cukkini – csíkokra vágva
1 kisebb db Jégsaláta – csíkokra vágva
10 db Koktél paradicsom – negyedelve
10 dkg Lágy Kecske sajt – kockára vágva
4 db Tojás – megfőzve, megpucolva
Öntet:
4 ek Olíva olaj
2 ek Juharszirup
2 ek Dijoni mustár
Só
Bors frissen őrölve
Elkészítés:
A sok hozzávaló ne tévesszen meg, mert egyszerűbb, mint aminek látszik. Szóval akkor most készítsük el!
A kacsát tegyük egy keverő tálba és a só-, olíva olaj-, mustár- és mézzel jól forgassuk össze. A zöldségféléket tegyük egy tepsibe és erre helyezzük rá a kacsamelleket.
Tegyünk alá jó minőségű szűrt vizet és fedjük le, majd mehet az előmelegített sütőbe. Süssük készre. Ha kész, akkor a finom szaftot öntsük le és locsoljuk meg vele egy kicsit a kacsát a tálalásnál.
Még a kacsa sül, addig a salátát rakjuk össze.
A tojáson kívül minden hozzávalót tedd bele egy jó nagy keverő tálba, hogy kényelmesen tudd a salátát forgatni benne és akkor mehet is az összeforgatás. Csak nyugodtan kézzel forgasd, hogy érezd a salátát a kezeid között.
Miután az öntet összetevőit is összekeverted, akkor ezt is forgasd bele a salátába és már tálalhatod is négy felé, mert közben a kacsa is lassan elkészül.
A salátákra tedd rá a tojásszeletelővel össze vágott tojásokat és a kacsát szépen helyezd mellé.
A bátrabbak süthetik serpenyőben is a kacsát szép rózsaszínre és a végén megkenegeted a mustáros mézes páccal. Itt természetesen nem kellenek a zöldségfélék alá!
Ha elkészült, edd jóízűen és élvezd a dicséretet, amit kapsz. 🙂
Jó étvágyat!
Hagyj üzenetet
You must be logged in to post a comment.