Pánikbetegség, majd a boldogságig vezető út

 

Hogyan is találja meg egy nő a saját lelki békéjét és ezáltal lesz segítővé mások iránt?

Nem elég, hogy mások iránt, de a családja iránt is. Mert egy nő, aki a kezében tart mindent, annak fontos, hogy rendben legyen a lelki békéje, mert akkor tud szívből adni a szeretteinek és nem akar másolódást, hogy mindenki az ő bánatát vigye.  Helyre teszi az életét, hogy meglegyen az otthoni melegség és szeretet harmóniája!

Erről a változásról mesél Képes Anita nekünk.

A pánikbetegség állapotából az örömteli életig

14 éve megváltozott az életem.

De nem kicsit, hanem úgy igazán. Gyökereiben. Amiben addig hittem, az teljesen érvényét vesztette és ahhoz, hogy életben maradjak döntenem kellett. Vagy teljesen felelősséget vállalok önmagamért, vagy belehalok az életbe.

14 évvel ezelőtt (pontosan 14 év és 16 nap), a sorsom teljesen megpecsételődött. Az addig gondtalan életemet felváltotta egy merőben más élet. Az elején mérhetetlenül fájdalmas, kétségbeesett, majd lépésről lépésre jobb élet.

14 éve egy húsvéti napon hirtelen, teljesen váratlanul, elveszítettem egy hozzám nagyon közel álló barátomat. 27 évesen szívinfarktust kapott és nem volt segítség. Hiába minden orvosi tudomány, minden erőfeszítés. 27 évesen egy fiatal embernek, -aki életmódját tekintve egészségesen élt- el kellett hagynia a földi világot. A szívem szakadt ki a helyéről. Megszűnt a világ létezni, megszűnt az életbe vetett bizalmam.

Átvette a helyét a félelem, az örökös rettegés attól, hogy most én következek. Rengeteg fájdalmasan üres pillanat és véget nem érő értetlenség… Nem láttam és nem éreztem a Napfényt, noha minden nap egyre puhábban simogatta a bőröm. Nem okozott örömet a lét és a kisfiam (aki akkor 2 éves volt) gondozása sem. Mély depresszióba és pánikba estem. Éjjeli szívszorítások, nyugtatók szedése, kardiológiai kivizsgálások tarkították a napjaim, egyre inkább kivonva magam a családból. Pszichiáterhez jártam, gyógyszereket szedtem. (xanax, rexetin)

Mint egy zombi, úgy éltem. Egyszer egyik nap, éppen salátát készítettem a családnak, amikor figyelmes lettem egy hangra. Ma sem tudom megmondani, hogy férfi, vagy női hang volt. Azt kérdezte: így akarsz élni???? Meg sem mozdultam, szeleteltem tovább, mert  hirtelen ráismertem a lelkem hangjára. Nem volt kétség, hogy itt az idő! Most vagy soha!

Amikor megszólal a lélek

És ekkor elhatároztam, hogy nem hagyom magam. Amint megszületett a döntés, valahogy megváltozott a világ. Nem múlt még el a pánik, de elkezdtek olyan emberek körém gyűlni, akik valóban segíteni tudtak és olyan könyvek a kezembe kerülni, amik más szemlélet szerint világítottak rá az életre. Elindultam az úton!

De ekkor még nem volt meg  a hivatásom, csak már kicsit éreztem a Nap fényét. Azért éjjel jöttek a félelmetes pillanatok, a mellkas szorítások, a zsibbadások és a rettegés, de mégis… Valahogy megpróbáltam másként viselkedni. Rájöttem, hogy meg kell ismernem az ellenfelet, ha meg akarom nyerni a háborút. Így táplálkozástudományt tanultam, légző gyakorlatokat és elkezdtem megérteni az összefüggést a test és a lélek között.

Egyszer csak jött egy lehetőség, hogy dolgozhatok egy cégnél, akik életmódváltással foglalkoznak. A családból senki, de senki nem támogatott, én viszont éreztem, hogy hazaértem. Ekkor életemben először, a szívem hangját követtem. És itt változott meg az életem. Összeértek a szálak és egyre többet tanultam. Egyre jobban lettem. Változtattam a táplálkozásomon, (pedig azt hittem előtte, hogy mi nagyon jól táplálkozunk, mert vagyonokat hagytunk a boltban, és nem junk foodra!)

Belépve a csodák palotájába..

Pillanatok alatt kinyílt a világ és külföldi továbbképzésekre mehettem, professzoroktól sőt, Nobel díjas kutatótól tanulhattam. Na! Ekkor már megtaláltam a hivatásom. Azt mondtam, hogy ha csak egyetlen embernek sikerül segítenem abban, hogy ne kelljen fiatalon elveszíteni a szerettét, vagy neki magának megbetegedni, akkor már megérte.

Azóta persze több száz, vagy akár ezer embernek is segítettem az élete újraformálásában. Mert tudom milyen az, amikor nincs kilátás, tudom milyen, amikor félsz, vagy fáj. De azt is tudom, hogy milyen, amikor újra érzed a Nap melegét és ezt a meleget mindig sugárzod magadból. Sok helyen jártam a világban, tanultam és fejlesztettem magam. Teszem ezt ma is. Számomra a tanulás egy örömforrás mert tudom, hogy megint jön majd valaki, akinek éppen erre lesz szüksége.

Tudom, hogy ha a lélek bajba kerül, akkor a test is megmutatja. Fiatal anyaként akkor nem igazán tudtam élvezni az életet, de hála a Teremtőnek, a környezetemnek és saját magamnak, gyorsan átváltoztattam a világom.

Hogy hogyan fordítottam pozitívra ezt az egész nehézséget?

Ma azért jönnek hozzám emberek, mert bajban vannak az élet valamelyik területén. Mi nők, sok kihívást kapunk. Bátran mondhatom, hogy többet, mint a férfiak (ez nem a férfiak ellen szól, mert imádom őket:-)), de valahogy úgy van a rend, ha egyensúly van.

Egyensúly pedig úgy tud lenni, hogy NŐként, jól vagyunk a bőrünkben. Mert ha egy ő boldog, akkor boldog a családja is! Megfigyelted már, hogy a Te közérzeted befolyásolja a család közérzetét?

De a Nő akkor van jól, ha a teste jól táplált, a lelke szabad és örömteli, így gondolatai egyre vidámabbak. Ezáltal teremti az élete valóságát. Azt, amit éppen most magad körül látsz. Én is megteremtettem a depressziót annak idején a családban, majd később az örömet. Most pedig az a cél, hogy minél több ember megtapasztalhassa az örömteli életet, bármilyen elakadás is van az életében.

Legyen az túlsúly, vagy önbizalomhiány, vagy párkapcsolati probléma, vagy munkahelyi gondok, gyerek-szülő nehézségek, depresszió, vagy pánikbetegség. Ezek mind-mint felülírhatóak, amint kialakul a teszem szemlélet.

Amint elkészülsz rá, megjelenik a lehetőség!

Mindazt a 14 évnyi tudást, tapasztalatot beletettem abba a tréningsorozatba, amit a nők ragyogásáért hoztam létre. Természetesen ennek címe, Ragyogó Nő születik szokás átalakító tréning. 7 hét, új élet!

Ha Neked is hullámvölgybe ért az életed, akkor gyerek közénk! Nem fogsz unatkozni ígérem, mert lesz bőven feladat, de öröm is!

Keresd bizalommal Anitát, hogy megoldást találjatok a problémákra.

Forrás: http://egyensulyakademia.com/panikbetegsegtol-az-oromteli-eletig/

2018-05-17T08:43:42+00:00 október 25th, 2017|Egyéb, Képes Anita, Lélek|0 hozzászólás

Hagyj üzenetet