Párkapcsolati tanácsok

Minőségi oda figyelésre vágysz? Azt akarod, hogy a párod megbecsüljön? Szeretve szeretnéd érezni magad? Egyszerű a recept, akkor mind ezt tedd meg először saját magadnak! Figyelj oda magadra, becsüld meg ön magad és szeresd magad. Ezek után a vonzás törvénye fog segíteni neked és eljön a nagy Ő!!!

De, hogyan?? Erről mesél bővebben Képes Anita!

 

Párkapcsolati tanácsok

A kiegyensúlyozott emberi élethez szükségszerűen hozzátartoznak a következő alapfeltételek

  • Egészség
  • Kiegyensúlyozott boldog párkapcsolat (alapvetően önmagaddal)
  • Anyagi jóllét

Párkapcsolati tanácsok: A legalapvetőbb párkapcsolat!

Mivel a téma a párkapcsolat, így szeretnék visszamenni a legalapvetőbb szintre, amit általában nem említenek a párkapcsolati terapeuták. Ez pedig az ÖNISMERET, ÖNSZERETET szintje.

Általában úgy indul a dolog, hogy fiatalon az esetek nagy részében egészségesek vagyunk, így van lehetőségünk tanulni, élvezni az életet, anyagi jóllétet teremteni önmagunk számára. Ez az időszak tökéletesen megfelelne arra, hogy megismerd önmagad, felmérd szükségleteidet és beállítsd a saját magad számára tökéletes napirendet. Ez nem is tűnik bonyolultnak, hiszen egyelőre csak önmagadhoz szükséges alkalmazkodni.

Igen ám! De az önmagadhoz való alkalmazkodás képessége is figyelmet igényel.

Hiszen az ember még egyedül is képes belesüllyedni a napi rutinokba és a nap végére megint ugyanaz a film pörög végig. Ébredés, tisztálkodás, -jó esetben- evés, rohanás a munkába, bevásárlás, vagy találkozás a barátokkal, ha ez kimarad akkor lazulás a net előtt, a tudatosabbak sportolnak, majd beesnek az ágyba. Ez a rutin így mehet hosszú heteken, hónapokon, akár értékes éveken át is.

Jó-jó! Az is napi rutin, hogy a barátnők ilyenkor egymáson lógnak telefonon, vagy fb-on, vagy bármi más elérhetőségen, ami a szeretettank feltöltéséhez szükséges is, de az önmagunk megismerésére fordított idő rovására mehet!

Mert hát boldog és kiegyensúlyozott párkapcsolat csak akkor valósulhat meg, ha hagysz elegendő időt önmagad megismerésére, elfogadására, támogatására, kényeztetésére. Hogy miért fontos mindez? Mert a párkapcsolat kardinális téma az ember életében. Legtöbb ügyfelem arról számol be, hogy ha majd megjön a párja, akkor utazgat, vagy akkor majd főz, mert addig minek -szegény ember, meg egye az odaégett kosztot:-)-, vagy majd milyen jó lesz együtt színházba menni, és ….. majd olyan embert akar BEVONZANI, aki Őt a tenyerén hordja.

Párkapcsolati tanácsok: Nos.. Hát ezzel van némi kis bibi.

Mivel a vonzás törvénye azt mondja ki, hogy hasonló a hasonlót vonzza. Tehát ahogy Te bánsz magaddal, ahogy Te gondoskodsz magadról, azt fogod magadhoz vonzani! Úgyhogy ezért mondom, hogy elengedhetetlenül fontos része egy jól működő szeretetteljes párkapcsolatnak, az önmagad felé való szeretet, gondoskodás, nagyrabecsülés, értékelés, mert azt fogod viszontlátni a párodban.

Ha eddig tönkrementek a kapcsolataid, vagy úgy érzed, nem azt kaptad, amit érdemelsz, akkor érdemes minél előbb elkezdeni az önmagad megismerését, szeretetét és kapcsolódást a saját lényeddel. Ezt úgy érheted el, hogy egyedül is a lehető legjobban érzed magad. Kvázi megszereted a saját társaságod!

Tudom, hogy nem erre számítottál ebben a cikkben, de nem is az volt a célom, hogy azt írjam le, amit más is leír, hanem az, hogy valóban segítsek Neked elkészíteni magad a szerelemre. Meg fogsz lepődni, milyen gyorsan férfi is érkezik hozzá, ha benned már megjelenik az érzés. Mert a szerelem Belőled indul. Benned van! Furcsa módon, szerelembe tudsz esni egy illattól, képtől, virágtól egy zeneszámtól úgy, hogy férfi még nincs is a közeledbe!

Szóval amint elkezded kialakítani magaddal a jó viszonyt, abban a pillanatban életre kél a szerelem érzése. Amint megtanulsz jól bánni magaddal, egyre több bókot kapsz, egyre több elismerő pillantást. Ez a jele annak, hogy már megindult a kapcsolódás Önmagad felé. A legfontosabb dolog ebben stádiumban, a figyelem! Figyeld magad! Légy jelen a helyzetekben és figyeld meg mitől vagy örömteli és mi okoz szomorúságot. Az örömteli események irányába tereld a hajódat! Tehát engedd el a bosszúságot, szomorúságot okozó gondolatokat és fókuszálj az örömre. Mindig azt figyeld, hogy érzed magad és tartsd fenn ezt az állapotot.

Párkapcsolati tanácsok: Ok. De mi van akkor, ha már van párod?

Mi van akkor, ha szereted is de valahogy nem működik a dolog, sok a feszülés és sokszor nem találjátok a hangot és megjelennek a párkapcsolati problémák?

Akkor bizony, vissza az alapokhoz! Ha úgy érzed nem kapsz megfelelő figyelmet, magányos vagy, hiányzik az elismerés- vagy nem tudja kimutatni a párod és ez Téged bánt- akkor vissza kell menni az alapokhoz. Ismét magadra kell helyezned a fókuszt, mindenféle fájdalom, dac és düh nélkül. Na persze lehet, hogy ez nem megy egyszerre, de indulj el.

Fókuszálj az örömre. Arra, hogy Te boldoggá tedd magad. Kérdezheted azt, hogy akkor miért van a párod?! Én meg azt mondom, hogy Ő nem azért van, hogy Téged szolgáljon hanem azért, hogy Téged kiegészítsen a férfi minőségében.

Szóval nem úszható meg az önszeretet és öngondoskodás, mert ha ez nincs, kiszolgáltatottá teszed magad valaki másnak. Akkor, ha véget ér a kapcsolat, akkor nincs is miért panaszkodnod, hiszen Ő csak azt adta Neked, amit Te is adtál magadnak. Ekkor kifosztottnak érezheted  magad és tényleg komolyan mondom, hogy ezért senki más nem okolható, csak Te. Ez az egyéni felelősség.

A boldog párkapcsolat nulladik lépése, a harmónia kialakítása önmagaddal. Ez az alap, nemcsak boldog párkapcsolathoz, hanem az elégedett élethez.

Forrás: http://egyensulyakademia.com/parkapcsolati-tanacsok/

2018-05-17T08:39:41+00:00 október 25th, 2017|Képes Anita, Lélek|0 hozzászólás

Hagyj üzenetet