4 lépés a lelki gazdagsághoz

Amikor már azt érzed, hogy itt a vég és már elment a kedved mindentől és mindenkitől, akkor van itt a pillanat, hogy válts. Méghozzá nagyot, mert ez az a pillanat, amikor nem lehet tovább várni, hisz a te saját egészséged megy rá. Hidd el, más is volt már ebben a cipőben, de ha elég erős vagy és van erőd akár segítséget kérni, akkor simán ki lehet ebből a helyzetből lábalni.

Íme, Képes Anita ötletei miként is tedd ezt.

Depresszióból a gazdagságig

Depresszió: Te hogy vagy ezzel?

Minden ember életében vannak olyan pillanatok, amikor végleg elsötétülni látszik a képernyő, amin az élete filmjét nézi. Ez a sötétség nagyon mély és kétségbeejtő sötétség tud lenni és a tapasztalatlan ember számára egyet jelenthet az életkedv elveszítésével.

Te hogy vagy ezzel? Voltak már nagyon nehéz pillanatok az életedben, amikor nem akartál kommunikálni senkivel, amikor csak a takarót húztad volna a fejedre és pont nem érdekelt mit hoz a holnap, vagy esetleg kétségbeesve szenvedtél a kilátástalanságtól?

Ha sokáig szeretnél ebben az állapotban maradni, akkor most el foglak keseríteni! Ugyanis ez a helyzet nem más, mint önmagad elszakítása a tökéletesen harmonikus élettől. Szóval azt kell, mondjam, hogy gyorsan fel is számolhatod a depressziót és a félelmeket, hacsak nem ragaszkodsz hozzájuk.

Depresszió felszámolása: Hogy honnan tudom? Mert nekem sikerült!

14 éve én is megéltem azokat a fenti érzéseket, amiket leírtam és pontosan tudom, milyen nyomorult érzés. De azt is, hogy egyszer csak elegem lett belőle, és változtattam rajtuk és mintegy másfél hónap alatt egy új, minőségileg összehasonlíthatatlan életet építettem magamnak.

Érhet bármi az életben, ami elszomorít. Vannak természetes gyász időszakok, amit meg is kell élni és meg kell adni nekik, ami nekik jár, hogy a lélek regenerálódni tudjon, de aztán egyik pillanatban felüti a fejét az életösztön és ezt a pillanatot kell megragadni! Mert ekkor eljön az idő a változásra, az új értékek felfedezésére és a saját lényed megbecsülésére. Továbbá arra is megérik az idő, hogy számot vess önmagaddal és ne csak a gyengeségeidet, de az erősségeidet is felismerd és tudatosítsd.

Hogy beépítsed az élettapasztalatokat az életedbe. Olyan ez, mint amikor egy házat építesz. Van, hogy olyan falat akarsz kiváltani, ami tartófal és ezt nem lehet csak úgy. Ennek ára van! Áthidalót kell beépíteni. Ami erős, megtartó, megbízható. Ez fogja tartani a házadat, a falakat és a tetőt. Ezek pedig nem mások, mint a Te erősségeid! Mindaz, amit felismersz magadban egy-egy nehézség alatt. Ami átsegít.

Természetesen egy-egy áthidalóhoz, új eszközök kellenek, így Neked is más “szerszámokra” van szükséged innentől kezdve, ha új életet akarsz. Amikor a depresszióból és a passzivitásból kilépve, a gazdagságot választod! Ez nem kötelező, de meg kell, mondjam engem pl. eléggé zavart, hogy depressziós vegetálásra pazaroltam az életem vidám pillanatait! Mert az élet gazdagságra teremtetett.

Ok, de mi van akkor, ha valahogy semelyik életterületen nem érzed ezt a gazdagságot?

Mondhatnám, hogy az gáz, de nem mondom. Tudod miért? Mert az csak egy állapot. Egy pillanat! Vagy több! De bármikor újra tervezhetsz! Ha eleged van, akkor kezdj el másként cselekedni.

Első lépés: Állj meg és figyelj!

Ebben a szakaszban csak nézd meg, hogy mi van az életedben. Ne ítélkezz, csak szemléld! Szemléld, hogy a számodra megfelelő érzéseket (örömet, vidámságot, jóllétet, szeretetet stb.) adja e? Fontos! Ezekbe ne ragadj bele! Csak szemléld!

Második lépés: Cselekedj másként!

Ha az érzésed nem jó, és nem ad Neked örömet, akkor a teendőd a következő! Ok. Most itt tartok, de ez pillanatnyi állapot. MOST van itt az időm, hogy utat engedjek a változásnak! Szóval állj ki a saját utadból és ne agyalj tovább a problémán. Ha tudod, hogy mit nem akarsz, akkor tudni fogod azt is, hogy mit akarsz! Írd le, amit az életedben akarsz látni és engedd őket magadhoz. Arra figyelj aztán, hogy olyan dolgot cselekedj, ami kizökkent a pillanatnyi helyzetből és jobb érzést ad, mert a jó érzés engedi hozzád a vágyadat.

Ilyen jó érzés lehet: Pl. gondozd a virágjaidat, vagy sétálj egyet a parkban és figyeld a növényeket, vagy igyál egy finom teát, vagy ha módodban áll, csak feküdj le és engedd el magad. Csak lélegezz, és ne foglalkozz a gondolataiddal, csak figyeld a lélegzeted! Tedd ezt vagy 20 percig és meglátod, hogy jobban érzed magad. Mindig a jó érzés felé irányítsad a hajódat!! Amikor a szorongás kopogtat, akkor csak engedd útjára. Nem a Tiéd, csak egy érzés. Akkor kezdj másra figyelni.

Harmadik lépés: Vesd be a jolly jokert!

Mindenkinek kell ennie. Ha jó életet akarsz, akkor az üzemanyagodnak is jónak kell lennie! Ez nem  kérdés. Cseréld le a reggelidet és az uzsonnádat (vagy ha fogyni akarsz, a vacsorádat) egy  valóban tápláló étkezésre.

Komolyan mondom, nekem pillanatok alatt energikus, életerős közérzetet épített, de ezzel nem vagyok egyedül. A titka, hogy a szervezet sejtjei, tápanyagra szomjaznak. Az idegrendszer elengedhetetlen muníciója a fehérjék, jó szénhidrátok, vitaminok és ásványi anyagok! Ezért én lecseréltem a reggelimet és az uzsonnámat.

Tudom! Sokféle fehérjeturmix van a piacon és én látom is őket. Az ügyfeleim már eléggé egészségtudatosak, így sokszor már úgy érkeznek hozzám, hogy ők maguk már fogyasztanak valamifélét. Mégis, valahogy nem stimmelnek a dolgok, mert vagy rosszkedvűek továbbra is, vagy hányingerük van tőle, vagy éhesek utána, vagy gyomorfájásuk van, vagy egyszerűen nem kirobbanó a közérzetük.  – Ha kíváncsi vagy én mit iszom, akkor keress fel!

Negyedik lépés: Mozogj!

Keress egy edzőtermet, vagy sétálj, fuss vagy biciklizz rendszeresen. Iktass be az életedbe mozgás időszakokat, mert ez generálja majd az endorfin és szerotonin termelést. Ehhez viszont elengedhetetlen a kiváló minőségű étrendkiegészítő, hiszen a mozgás mindenképpen stressz a szervezetnek, így a vele járó leépülő folyamatokat ellensúlyozni kell, hogy kifejthesse igazi jótékony hatását!

Ne feledd! A gazdagság Benned él! Bármire is vágysz, először a Benned rejlő gazdagságot kell felfedezned, hogy aztán megjelenhessen az életedben! Cselekedj másként és meglátod hamarosan sikerül új életet építeni! Ehhez a régi hitrendszered lecserélése, tápanyagban gazdag táplálkozás, másféle cselekedetek kellenek! Nem lehet megspórolni a munkát, de igazán megéri! Porold le a régi nyűglődést és engedd útjára! Válaszd az életet!

Írta: Képes Anita

Forrás: http://egyensulyakademia.com/depressziobol-a-gazdagsagig/

2018-05-17T08:37:54+00:00 január 3rd, 2018|Képes Anita, Lélek|0 hozzászólás

Hagyj üzenetet