Tényleg szükséges a kocka has???

Mindenhonnan az folyik, hogy csak is a kockahas, ami szép és csodás, meg egészséges… Tény nem hátrány, ha az embernek nincs nagy zsírpárnája. Tudom, mert nekem is van a kockahas felett vakolat és tudom, hogy nem egyszerű leadni, de mind ez elhatározás kérdése.

Azt mondtam, hogy igen is menni fog és így is lesz. De meddig csináljuk, és ténylegesen mikor van az, amikor azt mondom, hogy na, most már jól érzem magam… nem feltétlen kell, hogy kő kemény legyen… a hölgyeknél meg kifejezetten csábító, ha nem teljesen kocka az a has.  Tímea is hasonlóan gondolja…

Hogyan lesz kockahasam? Kell ez nekem?

Néhány biológiai, kémiai tényen nem igazán tudunk változtatni: a szervezetben lezajló zsírégető folyamat egy energiatermelő folyamat, mely valójában azért történik, hogy a szervezetük bírja a tempót, az erőfeszítést.

Nem mi, hanem ő dönt, hogyan honnan nyeri az energiát és a zsírraktárokhoz a végső esetben nyúl. Az energiát a szénhidrátokból meríti, ami például a vérben halmozódó cukor. Ez úgy kerül oda, hogy eszünk valamit. Tehát ha eszel és utána perceken belül mész zsírt égetni, akkor, amíg a szervezet talál más energiaforrást (pl. a cukor a vérben), addig nem nyúl a zsírhoz.

A kockahas szerintem nem nőnek való vágyálom. Egy férfin vonzó lehet, ha éppen nem ijesztő, de egy nőn, amennyiben nem vagyok fitnesz modell vagy edző, akkor szükségtelen.

Elérni nehéz, mert nem a felülések számán múlik. Csak megfelelő táplálkozás, kardioedzés és súlyzós edzés kombinációjával lehet elérni. Egy átlagos nő, aki fogyni szeretne, és munka mellett eljár edzegetni, nem fog ilyen fajta kockahasra szert tenni.

De szerintem, te nem is ilyen kockahasat akarsz…

Az egészséges női szervezet deréktájon kicsit zsírosabb (a nagyon zsíros változat kóros elváltozásokhoz vezet!), de a derekat szépen íveltté, igazán formássá lehet tenni tornával. A hasizmok erőssége sokkal fontosabb, mint a látványossága. A hasizom tartja elölről a gerincoszlopot, funkciója is van.

Mi lenne, ha azt mondanád, hogy mostantól nem a célod, hogy mások szemében erős legyél, hanem, te érezd meg az erődet. Hogy milyen, hogy bírsz akármennyit sétálni, ha álldogálsz, nem fáj semmid, hogy nem nehéz felkelni a kanapéról, hogy a hátad szép, egyenes, nem pedig kérdőjel alakú. Ha sportolsz, mert jól esik, ha sportolsz, mert jót tesz az egészségednek, akkor szép alakod lesz.

De ha csak szép alakot akarsz, akkor nem figyelsz az egészségre, nincsen hosszú távú motivációd, és mottód a „bármi áron”

A testnek funkciója van, egy életen át tartó feladata, nem kirakati baba. Találj olyan célt, olyan motivációt, ami egy életen át kitart. Mielőtt teljesíthetetlen vágyálmokat kergetnél, tájékozódj, kérdezősködj a szakemberektől és azt se felejtsd el megkérdezni, hogy az álmaidnak mi az ára.

Írta: Csepely Tímea

Forrás: http://pilatesmaskepp.cafeblog.hu/2014/01/12/hogyan-lesz-kockahasam-kell-ez-nekem/

 

2018-06-13T19:25:55+00:00 június 13th, 2018|Csepely Tímea, Egyéb, Fogyás, Mozgás|0 hozzászólás

Hagyj üzenetet