Ami a magzatra kihat, és nem is gondoltál rá

Egy gyermek születése a családban az egy csodával ér fel. Nincs jobb érzés, mint a kezedben tartani azt a pici csöppséget, aki eddig anya hasában volt. És most végre itt van velünk, és mindent megteszünk, hogy óvjuk, szeretjük, babusgatjuk, és a legjobbat szeretnénk megadni neki.

De…. mi volt addig, amíg bent volt a pocakban???

Azért mert még nincs itt velünk fizikai állapotában, a külső világban vannak bizonyos külső traumák, amik már így is befolyásolhatják az életét, amire valljuk be őszintén, hogy nem árt oda figyelni..

Kőszegi Zsuzsanna is így gondolja és el is mondja nektek:

KÁROS HATÁSOK A VÁRANDÓSSÁG ALATT

Egyetlen fiatal sem tudja mit jelent Anyának és Apának lenni, míg meg nem tapasztalja. Tudjuk, hogy a mai rohanó világban nehezen lehet elkerülni a negatív behatásokat, de ez a módszer óriási segítség lehet a nap, mint nap rögzült stresszek oldására.

A mai rohanó világban a kismama pánikol:

– Mi lesz, ha megtudják a munkahelyén, hogy várandós?

– Nehogy kirúgják a férjemet, mert miből tartom el a gyerekem?

– Lesz-e lakásunk és biztos megélhetésünk?

Ezeket az érzelmeket adja át a születendő gyermeknek, aki ha olyan helyzetbe kerül, ami számára gondot jelenthet pánikolni kezd, és pánikbeteg lehet.

Művi megtermékenyítés előtt és közben fokozódik a lelki terhelés és stressz. Minden esetben pszichés problémákkal kell a szülőknek szembenézni. A fogantatásnak szerelemben, szeretetben kell megtörténnie, ami ebben az esetben hiányzik. Sőt! A stressz 9 hónapig elhúzódik.

Tudod-e?

A depresszió, a pánikbetegség, a fóbiák, a hiperaktivitás, a bulémia, az anorexia mind-mind a terhesség alatt megélt negatív érzések következményei:

Pánikbetegség: pánikol az anya mi lesz, ha kiderül, hogy terhes, miből tartja el a gyermekét, fél, hogy elveszíti a munkahelyét, férj nem akarja a gyermeket ő, pedig igen, mi lesz, ha elhagyja a férje…

Félelem: brutális férj, félelem a magzat elvesztésétől, szüléstől, akció filmek, horror filmek…a félelem gyengíti a vesét. Következmény: vesekő, kéz-lábizzadás, állandó félelem.

Stressz-keringési problémák. Nincsen kitartása, mert gyenge az életeszencia. Minden embernél a probléma másként jelentkezik, mert minden ember egyéni genetikai kóddal rendelkezik. Ezért fontos, hogy olyan segítőhöz forduljanak, aki tud olvasni az idősínen.

Menedzser betegség: ez bizony egyre sűrűbben előforduló tünet, ami időben megszüntethető.

Bulémia: terhesség alatt túl sok evés-elhízás lelkiismeret-furdalás, majd hányás és a lelke az anyának megnyugszik, amit a magzat rögzít és adott helyzetben felszínre, hozza az információt és leutánozza.

Anorexia: az anya karcsú akar maradni fél az elhízástól folyton kövérnek, látja magát, ezért diétázik, vagy nem eszik… Eredmény gyermeke anorexiás lehet.

Hiperaktivitás: Ha áldott állapotban reggeltől estig az elmulasztott, elhanyagolt dolgokat akarjuk pótolni, szinte megállás nélkül, túlzottan felpörögve, ne csodálkozzunk, ha születendő gyerekünk hiperaktív, túlmozgékony lesz.

Stresszben fogant gyerekek: általában felső légúti problémákban szenvednek, továbbá szemüvegesek, és általában migrénhez hasonló fejfájással küszködnek, agresszívek. Abban az esetben, amikor az anya úgy él házaséletet, hogy közben retteg a teherbeeséstől, és mégis megfogan, a születendő gyermek tele lesz félelemmel, gátlásokkal.

Szülési traumák:

– Ha születéskor köldökzsinór van a nyakon, kezelés során fulladásos reakciókat produkálnak a páciensek. A mindennapokban ezek az emberek nem bírják a garbót, begombolt ingnyakat, nyakkendőt, sálat.

– Aki magzatvizet nyelt annál gombóc-érzet van a torokban, ami orvosilag nem diagnosztizálható, de zavarólag hat.

– Farfekvés

– Medencébe történő fej beszorulása

– Az utolsó pillanatban történő császármetszés, ami esetleg harc a gyermek és az anya életéért

– Gyorsított szülés idő előtti szülés megindítás.

Forrás   http://naturterapia.hu/blog/karos-hatasok-a-varandossag-alatt/

2018-08-21T15:33:15+00:00 augusztus 21st, 2018|Egyéb, Kőszegi Zsuzsanna|0 hozzászólás

Hagyj üzenetet