Van rá más megoldás is

Tapasztaltad már otthon azt a mondatot, hogy ezt az apád is, vagy az anyád is így csinálta??? Esetleg a munkahelyeden azt, hogy mert ezt eddig mindenki így csinálta, és azért kell fél lábon ugrálva egy létrán egyensúlyozva feltenni a harmadik polcra a dossziét??

De mi van, ha van más megoldás is???

Legyen meg a saját gondolatod, mert azért, mert korábban úgy csinálták, az nem biztos, hogy rossz. Légy merész és mutasd meg, hogy lehet ezt másként is csinálni.

Kőszegi Zsuzsánál láttam erre egy jó sztorit, íme:

AZ ÖT MAJOM ÉS A LÉTRA!- ELKÉPESZTŐ KÍSÉRLET!

Ne hagyd, hogy a hiedelmek és a negatív berögzülések korlátozzanak!

Az alaphelyzet a következő: öt majom be van zárva egy ketrecbe, melynek közepén egy létrát helyeztek el, ami felett jó pár banán lóg.

Minden egyes alkalommal, amikor az egyik majom elindult a létrán felfele, hogy leakasszon egy banánt, a kutatók a lent tartózkodó négy majmot hideg vízzel locsolták le.

Ez egy ideig így folyt, majd egyik nap, mikor az egyik társuk elindult a létrán, hogy egy banánt szerezzen, a társai visszarángatták, és ellátták a baját. Pár próbálkozás után a majmok teljesen leszoktak a banánszerzési akciójukról, és egyikőjük sem indult fel a létrán többé.

A kutatók ezután úgy döntöttek, hogy az egyik majmot kicserélik egy másikkal.

Ez egyből megindult a banánok felé, de a többiek nem hagyták, és megverték. Az újonc még párszor próbálkozott, de idővel ő is megtanulta, hogy mi a szabály, még akkor is, ha nem tudta az okát, amiért a többiek nem engedik őt fel a banánokhoz.

A kutatók még egy majmot kicseréltek, és a történet ugyanúgy megismétlődött, az először kicserélt majom is beszállt a másik megverésébe, pedig annak idején őt is jól elpüfölték a társai.

Az eset a harmadik és negyedik kicserélt majom esetében is megismétlődött. Végül pedig az ötödiket is kicserélték, így már egy állat sem volt a ketrecben, akit annak idején lelocsoltak volna hideg vízzel, de többé egy új társukat sem engedték fel a létrára.

Ha tudnánk kommunikálni velük, és megkérdeznénk tőlük, hogy mi az oka annak, hogy senki sem mehet fel a létrán, hogy levegyen egy banánt, a válaszuk feltételezhetően a következő lenne: “Nem tudjuk. A dolgok itt így mennek…”

Ismerős ugye a felfogás?

Forrás: Naturterápia

Írta: Kőszegi Zsuzsanna

2019-01-30T18:33:42+00:00 január 30th, 2019|Kőszegi Zsuzsanna, Lélek|0 hozzászólás

Hagyj üzenetet