Tudatos Ottó – Előszó

Egy ember életében folyamatos változások vannak az éveiben, a gondolataiban, a testén, a munkahelyén… változások vannak a családi állapotán, és a legnagyobb változás azt hiszem, akkor jön el az életében, amikor gyermeke születik.

Ez a változás nálam is eljött és mondhatom, hogy a legboldogabb a legjobb és a legszebb érzés az életemben, na nem most, hanem már 9 éve, de ez az érzés folyamatos.  Látom, hogyan cseperedik a gyermekem, egyre nagyobb lesz, bölcsőde, óvoda, iskola lassan azon kapom magamat, hogy hozza haza a lányokat és lassan már neki is családja lesz, de ez még arrébb van, ne szaladjunk ennyire előre.

Addig el kell telnie pár évnek, maradjunk egyelőre a mában.

A változások ugyanúgy, mint bennem, úgy a gyermekemen is meglátszik.  Fantasztikus látni azt, ahogy alkalmazkodik dolgokhoz, fantasztikus látni azt, hogy egyre tudatosabb, fantasztikus dolog látni azt, hogy a gondolkodása mennyivel magasabb szinten rezeg, mint a kortársaié.

De emellett persze ugyanúgy megvan benne a csibészség, mint bármelyik fiú gyerekben.  A gondolatai az eszmecseréje a látásmódja arról tanúskodik, hogy fontos neki az, hogy saját magáért is kiálljon. Sőt nem csak önmagáért, hanem olyan gondolatai vannak, ami a mások megsegítésén jár, vagy a környezetünk megóvásán, na meg azon, hogyan is tudná megmutatni ezt másoknak. Ezek azok a gondolatok, tettek, amiket látva megfogalmazódott bennem vele szemben egy gondolat, az hogy:

Büszke vagyok rád fiam!!!

Büszke vagyok rád azokért a gondolatokért, amiket megosztasz velem, büszke vagyok a tetteidre, amiket teszel, büszke vagyok szavaidra, amit megvitatsz velem! Bármit is teszel, melletted vagyok és támogatlak, ha hibázol, akkor azt megvitatjuk és átbeszéljük. De soha ne feledd:

– Rám mindig számíthatsz és melletted vagyok!

Sokszor feltűnik a tudatosságod, odafigyelésed az élet területeire. Csodálattal figyellek, ahogy azon gondolkozol, hogyan lehetne másokon segíteni, hogyan tudnál te is egészségesebb és tudatosabb életet élni, hogyan választod inkább a mozgást, mint a tv előtt punnyadást, és még sorolhatnám… de ezeket majd elolvashatod időről időre.

Hisz a Te tudatosságod inspirált arra, hogy egy mesében örökítsem meg a gondolataid és vidám emlékeinket. Innen is kapta a címét a mese:

Tudatos Ottó

Köszönöm neked, hogy ilyen sok boldog emlékkel töltöd meg az életemet, és én ezt azzal hálálom meg neked, hogy mesébe öntöm! Ezzel bármikor vissza emlékezhetünk a szebbnél szebb emlékekre, sőt a jövőben remélem a gyermekeidnek és unokáidnak is nagy örömet fog szerezni.

Hiszem, hogy az idő előre haladtával egyre több ilyen szép emlékünk lesz, amit mesébe önthetek. Legyél mindig büszke magadra…..  Én az vagyok!

Szeretlek: Apa

Ez a mese nem ebben a formában jött volna létre, ha a sors, mint mindig, nem lép közbe.

Megismerkedtem Orsovai Mária írónővel.

Úgy érzem, egy szoros lelki kapcsolat alakult ki köztünk, ami elég ritka ebben a mai világban. Az első beszélgetésünk óta, tudom és érzem, hogy nekünk közös az utunk. Akkor még nem tudtam miért, de mára világos lett.

Beszélgetésünk alatt meséltem neki, hogy milyen gondolatok vannak a fejemben, és Ő azt mondta, hogy támogat ebben és segít nekem, hogy ez ne csak gondolat legyen, hanem valóság is.

Közösen összefogva azt hiszem, egy fantasztikus mesesorozatot állítunk össze, aminek legnagyobb csodálója és egyben kritikusa is a fiam. Hisz ő az, aki az első megírt mesét elolvashatja, és beleszólhat a történetbe, ha máshogy látja vagy gondolja a leírtakat.

Köszönöm Máriának, hogy ezt mind türelemmel és a legnagyobb odaadással kezeli. Na és persze számtalan más meséjét is olvashatod a Kiskakas mesék weboldalán, amit tiszta szívből ajánlok neked.

Drága Mária!

Köszönöm, hogy a gondolataimat és a gyermekem gondolatait, életét mesébe önti. Ez engem nagyon nagy örömmel és boldogsággal tölt el. Hálás vagyok érte, Ön egy csupa szív ember.

Ezen kívül köszönöm még Balogh Emesének a mesében szereplő sárkány bébi rajzát, akinek nevét majd megtudhatjátok a mesékből. Köszönöm neked Mesi, Te egy Angyal lány vagy, hogy a gondolatomat így vissza adtad ebben a csodás rajzban.

Kívánom, hogy minden kedves kis és nagy gyermek és persze szülőtársaim találjon örömet a mesékben, és hiszem, hogy lesz olyan, amiben magadra ismersz, és esetleg segítségedre lehet.

Puszi, pacsi mindenkinek!

Jenő

2019-12-06T15:05:35+00:00 december 6th, 2019|Gyerek Sarok|0 hozzászólás

Hagyj üzenetet