Theta Healing 2017-12-11T15:27:51+00:00

Theta Healing módszer

Életünk történéseit a tudatalattink 90-95%-ban, míg a tudatos elménk 5-10%-ban határozza meg. Mit is jelent ez pontosan? Mindaz, amit az életünkben viszontlátunk, nagyrészt tudatalattink eredménye. Értem ezalatt azon működésünket, cselekedeteinket, amit tudatalatti mintáink, paradigmáink befolyásolnak. Ezeket a mintákat hozhatjuk szüleinktől (a családból), saját tapasztalataink által történt következtetésekből, és más területekről. Egy a lényeg! Ezek a mélyen beleivódott programok azok, amik alapján az életünket éljük, cselekszünk, hiszünk dolgokról ezt vagy azt.

Ők azok, amik által az élethelyzeteinket megteremtjük. Ezek az élethelyzetek nem biztos a számunkra leghasznosabb módon vannak jelen az életünkben. Amikor már fájdalmat, bosszúságot, elégedetlenséget okoznak, akkor ideje változtatni. Megváltoztatni egy, minket már nem szolgáló hitrendszert. Ezt könnyedén meg is tehetjük, a Theta Healing energetikai módszer segítségével. Mert ami mélyre “szaladt”, azt mélyről kell kiásni!

Mondok egy példát családi mintára:

Anyukák gyakran mondják gyermeküknek, hogy ne lépj a hideg kőre, mert felfázol. Innen kezdve gyermekünknek (akár nekünk is) ez egy meghatározó “igazsággá” válik, hogy a kövön fel lehet fázni. Mit csinál ilyenkor a tudatalatti? Amint a földre lépsz, azonnal munkához lát és küldi az infót az agynak, hogy bizony itt a felfázás ideje! És mit ad Isten? A következő pillanatban már érzed is a fájó, szúró érzést az alhasadban. Ez egy, a tudatalattiba beágyazott, szülőtől hozott minta. Mert persze azt tökéletesen látod, hogy mások simán leléphetnek a kőre, mégsem fáznak fel.

Hogy mi az oka ennek? Neki nem működött ez a szülői mintája, őt nem erre kondicionálták! De beszélhetünk egyéb egészségi problémáról, a pénzhez, a párkapcsolathoz, a sikerhez, egyéb dolgokhoz való viszonyunkról. Mindezek a hozott, vagy tanult (megélt és saját szűrőnkön átengedett) mintáink eredményei. Most nehogy azt hidd, hogy eddig rosszul éltél, vagy a szüleid rosszat akartak Neked! Ez egyáltalán nem így van!! Ők is életék a mintát, amit pl. a családból hoztak. Tehát már ők is a generációs berögzülés szerint élték az életüket.

Jó kis példa erre, a pénzhez valón viszony. Ha pl. azt veszed észre, hogy gondjaid vannak az anyagiakkal. Nem is érted, hiszen Te annyira vágysz rá, hogy sok pénzed legyen! Ráadásul mindent meg is teszel érte és nem csak vágyakozol, deeee valahogy mégsem jön. Vagy ami bejön, az rögtön ki is megy és Te úgy érzed, nem jutsz egyről a kettőre.

Theta Healing módszer: Mi lehet a saját szűrő példája?

Pl. párkapcsolat. Párkapcsolatban egyszer csak az egyik fél úgy dönt, hogy véget vet a kapcsolatnak. Látszólag nem is tudja megindokolni, szinte menekül. A másik becsapva, megtörve, megalázva stb. érezheti magát és megfogadja (mindjárt köt egy frankó kis fogadalmat is), hogy soha többet nem lesz őszinte, odaadó és majd innentől Ő fogja kihasználni a másik felet.

Ez az elgondolás messze nem olyan eredményt hoz, mint hősünk várta, hiszen a hiány energetikájából fakad és amíg ezen a frekvencián rezeg, addig nem kapja meg a számára kívánt érzést. Miért nem? Mert, rezgésnek megvan a “párja”. Hasonló a hasonlót vonzza. Szokták mondani, hogy ez a Világegyetem törvénye. A szeretet rezgése pedig nem azonos a hiányéval!

Ilyenkor szokott az megtörténni, hogy két, látszólag “egész” ember összetalálkozik. Szerelembe esnek. De tényleg! Úgy érzik, a sors csak egymásnak teremtette őket és nem is tudják, hogy hol járt a másik eddig. Ez remek dolog. Egyszer azonban, az egyiknek bekapcsol a régi -meg nem gyógyított- minta (pl. fél az elköteleződéstől) és nem is tudni miért, csak rohanna, ahogy bír. De néha megáll és úgy tűnik, mégis marad. Ekkor a várakozó, reménykedő fél már pánikban szalad fűhöz-fához (asztrológus, látó stb.) és reméli veszettül, hogy szíve választottja majd rájön, hogy mégis egymásnak valók ők.

De a sorrend bizony más! Hogy miért? Mert a látó csak azt látja, ami emberünkből kirezeg. Ha emberünk nem gyógyítja meg a régi hitrendszerét, akkor esélye sincs, hogy valós változás álljon be az életében. A régi, korlátozó hitrendszer megtalálása, eltávolítása, teljes lecserélése szükséges!! Méghozzá a tudatalattiból!!!

Na! Hát így kerül a csizma az asztalra! A kulcs a tudatalatti működésben van, amihez kiváló a hozzáférés Théta állapotban!

De először nézzük meg mi az a frekvencia?

A frekvencia szó szerint egy „ismétlődés gyakoriságát” jelenti, azaz hogy egy esemény hányszor ismétlődik meg egységnyi idő alatt.

Theta Healing módszer: Nézzük meg az agyhullámok frekvenciáját.

Az alábbi tartományok egynémelyéről, már biztosan hallottál

Frekvencia tartomány

Delta 0,5 Hz – 4 Hz Mély alvás

Alvás, gyógyulás, passzív jelenlét. Ez a leglassúbb agyhullám. A mély alvás otthona. A Delta hullámok bizonyos frekvenciái elősegítik a növekedési hormon előállítását, amely hormon felelős a gyógyulásért és regenerációért. Idegrendszeri probléma esetén, sokkhatásnál, szívinfarktus utáni regenerációban, gyakran alkalmaznak altatást, ami hozzásegíti a beteget a gyorsabb gyógyuláshoz, a sejtek regenerálódásához.

Théta 4 Hz – 7 Hz Álmosság, könnyű hozzáférés a tudatalattihoz

Meditáció, intuíció, memória, kreativitás, vizualizáció. Ahogy mélyebbre jutunk a relaxációban elérjük a megfoghatatlan és misztikus Théta állapotot, ahol az agytevékenység lelassul és már majdnem az alvás szintjére érünk, de még nem alszunk. A théta állapot gazdag képeket, inspirációt, és rég elfelejtett emlékeket hoz elő és megnöveli a fogékonyságot.

Théta a tudatalatti küszöbe. Fontos része a viselkedés megváltoztató programoknak. Használják drog és alkoholszenvedély kezelésére is. Ideális szuper-tanuláshoz, az elme átprogramozásához, álomra való emlékezésre és önhipnózishoz.

Ez az állapot tökéletesen alkalmas arra, hogy terapeuta segítségével, könnyedén megtaláljuk a korlátozó hitrendszereket és könnyedén lecserélhessük azokat. A munka a legmagasabb feltétel nélküli szeretet terében történik a Theta healing konzulens tanúsításával.

Alpha 8 Hz – 14Hz Relaxált, de éber

Relaxáció, ébrenléti ellazultság. Ellazult vagy, lelassul az agytevékenység. A tudat kitágul. Eltűnik a félelem. Felszabadító békét és jólétet érzel. Stressz kezelésére kiváló. Az alfa hullámot használó programok javítják a problémamegoldó képességed, új ötletekhez juttatnak.

Béta 14Hz – 30Hz Éber és koncentrált

Éberség, figyelem, koncentráció. Éber vagy és élénk. Ezt az állapotot a fókuszáltság és nyitottság jellemzi. Könnyed gyors reakciók, friss gondolatok.

Théta állapotban könnyedén megtalálhatjuk az életünket eddig akadályozó hitrendszereket és meg is változtathatjuk azokat. Hogy miért érdemes megtenni? Mert ezzel utat nyitunk arra, hogy újrateremtsük a saját valóságunkat!

2018-05-17T10:49:30+00:00

Képes Anita

Képes Anita – Egyensúly Akadémia Cégnév: Clearlife Bt. Titulus: egészség coach, theta healing konzulens Cím: Budapest, XII. kerület Magyar Jakobinusok tere 7. VI. em. 11-es kapucsengő Telefonszám: 20-435-7321 E-mail cím: kepesanita@egyensulyakademia.com Weboldal: egyensulyakademia.com Közösségi média elérhetőség: facebook/EgyensulyAkademia Internetes fellelhetőségek: Egészség coach megjelenés - Családinet Képes Anita Egészség coach, Theta Healing konzulens 14 éve [...]