Tolnai Klára 2018-05-17T10:53:20+00:00

Project Description

Tolnai Klára

Tolnai Klára

Mottó:

A célom az, hogy az egészséges életmód (táplálkozás, edzés, pozitív gondolkodás) egy olyan életforma legyen bárki számára, aki a segítségemmel képes lesz a korábbi helytelen életmódján változtatni (testsúly problémák, motiválatlanság, komfortzónából való kilépés) és ezáltal elérjük a közösen megtervezett célt.

Magamról:

Gyermekként nagyon vékonyka voltam, aminek mindig hátrányát éreztem, pl. a torna órákon nem volt sosem elég erőm és energiám. Mikor felnőttem, rájöttem, hogy csakis a súlyzós edzés lesz az, ami izmosabbá fog varázsolni.

Heti háromszor kezdtem el edzeni járni és gyorsan fejlődtem.

Rájöttem, hogy nekem ez hiányzott az életemből, mert csak most érzem igazán jól magam. Egyrészt azért is végeztem el a személyi edzői tanfolyamot, mert az utamba akadtak olyan emberek, akik már akkor  tőlem kértek tanácsot, amikor még nem is voltam edző, másrészt pedig azzal foglalkozom, amit szeretek csinálni.

Azóta már sokat tanultam és még mindig tanulok, hogy a tőlem telhető legjobb tanácsokat és edzéseket nyújtsam a vendégeim számára.

Végzettségem:

 • 2016 – Fitness Company, Budapest –  Életmód – tanácsadó  wellness trainer
 • 2016 – Almásy Mozgásakadémia, Budapest – (Spinal Dance) Preventív Gerinctréning oktató
 • 2016 – Fitness Company, Budapest – Kick Boksz Athletics oktató
 • 2016 – Fitness Company, Budapest – Személyi edző
 • 2015 – Fitness Company, Budapest – SpinRacing oktató
 • 2014 – Fitness Company, Budapest – Sportedző (testépítés-fitnesz)
 • 2014 – Fitness Company, Budapest – Gymstick Muscle Instructor
 • 2014 – Fitness Company, Budapest – Gravity Exercise Training – GET FIT Instructor
 • 2012 – Body’n’Soul Wellnes and Pilates Academy, Budapest – Táplálkozási- és Életmód Tanácsadó
 • 2012 – Kínai Gyógymódok Akadémiája, Budapest – Wu Shuang Dao Yin gerincterapeuta (tao jin kínai gerinctorna) oktató
 • 2011 – Body’n’Soul Wellness and Pilates Academy, Budapest – Spine Balance (gerinctorna) oktató
 • 2011 – Body’n’Soul Wellness and Pilates Academy, Budapest – Pilates oktató

Szakmai tapasztalatom:

2016 – tól Spinal Dance gerinctorna oktató

2016 – tól Személyi edző

2016 – tól  Aero kick boksz / Fit box oktató

2014 – től Gymstick oktató

2012- től Wu Shuang Dao Yin kínai gerinctorna oktató

2012- 2013 Spine Balance oktató

2012 – től Pilates oktató

Az edzések több helyen zajlanak, a Vendégektől függ, hogy fitnesz teremben, a szabadban, vagy a saját otthonában szeretné.

Jelenleg ezekben a fitnesz termekben lehetséges az edzés:

180 FittFok Stúdió

1081 Budapest, Népszínház utca 22.

Green Fitness

1149 Budapest, Nagy Lajos király útja 135/A

Maya Fitness

165 Budapest, Arany János utca 57.

Pilates Másképp Stúdió

1091 Budapest, Haller út 88.

Telefonszám: 06-30-225-4661.

E-mail cím: tklaari@gmail.com

Weboldal: www.tolnaiklari.hu

Facebook oldalam: Facebook – Tolnai Klára

108.hu

http://108.hu/minek-nekem-gerinctorna

Mentatrend.hu

http://mentatrend.hu/gerinctorna-uszd-meg-mutetet/

Zelina György: Keleti gyógymódok, 128-133.oldal

Tolnai Klári

Tolnai Klári

szemelyi-edzo-vegzettseg

Hogyan, miben és kiknek tudok segíteni?

Nemcsak az edzésben, hanem a táplálkozással és életmódváltással kapcsolatos problémákban is tudok segíteni. Vannak egyaránt idősebb és fiatalabb vendégeim is.

Van aki a szabad levegőn szeret edzeni, van aki fitnesz teremben: én pedig mindenkinek olyan edzéstervet állítok össze, ami a legjobb számára.

Legyen az akár erőnléti edzés a szabadban, vagy csak gerinctorna a saját otthonában! Az eddig megszerzett végzettségeim alapján szeretem színesíteni nemcsak a személyi edzéseket, hanem a csoportos edzéseket is!

A kismamákat is szeretettel várom, azonban nem mindegy, hogy melyik trimeszterben találkozunk!

Az első 8-10 hétben nem tanácsolom az erősebb testmozgást, sőt a gerinctornát sem! A tizedik héttől már kisebb a vetélés esélye, így a torna sokkal biztonságosabb, de nagyon fontos, hogy csak egészséges kismama tornázhat és legyen már valamilyen előedzettsége.

A legbiztonságosabb időszak a 10 – 36 hétig való tornázás, tehát csakis ebben az időszakban jöhet hozzám tornázni a kismama.

A kismama tornában nagy figyelmet fordítok a légzőgyakorlatokra, lesz talptorna, keringést javító torna, nyújtások. Ez nem fogyitorna, tehát hasizomgyakorlatok és mindenféle feszítést és erőkifejtést mellőzni fogunk, itt a baba és a Ti egészségetek a lényeg.

Sajnos nagyon sok olyan kismama van, aki ilyenkor mindent véghezvisz, csak hogy megtartsa a korábbi alakját, pedig ilyenkor ami feljött akár plusz 10 kg is, a szülés után le fog menni. A táplálkozási szabályok betartása és ésszerű torna (ha szabad) a legfontosabb!

Fiataloknak, azaz akik még nincsenek 18 évesek – ők a konditermekbe még nem mehetnek be-, számukra is különféle erősítő, egyensúly, állóképesség fejlesztő gyakorlatokat tudok összeállítani, amellyel már kellően meg lesz alapozva a mély- és felszínes izomzatuk ahhoz, hogy a további edzéseket már helyes testtartással, koordinációval könnyedén véghez tudja majd vinni.

Mozgásszervi betegséggel is fordulhat hozzám bárki, de csakis a gyógytorna befejezése után, hacsak a gyógytornász másképpen nem javasolja.

Senior korosztály: egészségesen idősebb korban mindenfajta testmozgást javaslok, legfőképpen a gerinctréninget!

Természetesen orvosi vizsgálat minden esetben szükséges, akár egészséges, akár valami fennálló probléma van. Számukra heti 2X  mindenképpen szükséges a torna!

Mozgás hiányában az izomsejtek leépülnek, a szív és keringési rendszer teljesítőképessége csökken, a betegségek egyre gyakrabban alakulnak ki.

Sportolók, vagy akik már 3-4 edzés / hét és alkalmanként 60 – 90 perces edzést végeznek: számomra külön kihívás, hogy egy már több éve sportoló embernek is megtaláljam a még hiányzó láncszemet az edzésében, akár egy változatos edzéssel.

Hagyj üzenetet