Wu Shuang Kínai Gerinctorna 2017-12-11T15:27:51+00:00

Mit érdemes tudni a Wu Shuangról?

 „Ami nem mozog, az halott/beteg” tartja egy kínai közmondás.

Lássuk be, igazuk van! Amelyik testrészt, vagy izmot nem mozgatunk, az egy idő múlva sorvadni kezd, majd mozgásképtelenné válik!

A kínai gerinctorna mozgás- és légzésterápián alapuló gyakorlatokból áll. A torna több, mint kétezer éves múltra tekint vissza. Alapja a hagyományos kínai orvoslás. A torna a megelőzéssel foglalkozik, a cél az egészség megtartása.

Bárki végezheti a gyakorlatokat 14 éves kor felett, nemcsak gerincproblémások, hanem azok is, akiknek még nincs semmiféle gerincproblémájuk. A tornával a problémákat megelőzzük, így legjobb esetben sosem fog kialakulni a hát-, derékfájás és mindenféle más krónikus fájdalom.  Akinél viszont már fennáll a gerinc- vagy más probléma, neki a torna nagymértékben segít jobbá tenni az állapotát, vagy akár tünetmentessé is válhat.

Tudni kell, hogy a légzés már önmagában gyógyít, de csak akkor, ha helyesen lélegzünk! A légzés méregteleníti a szervezetet, erősíti a test védőrendszerét, növeli a tüdőnk kapacitását, segíti a kiáramlását, megtisztítja a véráramot, serkenti a sejtek működését és még sorolhatnám. A torna elnevezésében lévő légzésterápia egy  speciális légzéstechnikán alapul!

A Wu Shuang Dao Yin kínai gerinctorna nyújtja az inakat, izmokat, csökkenti az ízületi beszűküléseket, rövidüléseket, növeli a mozgás spektrumot, aktiválja az ízületi folyadék képződését. A gerinc melletti izmok megnyújtásával a porckorongok levegőhöz jutnak és a gerinc mellett futó idegszálak, kisizületek felszabadulnak, az inak segítségével pedig dinamikus rugalmasságot kap a testünk.

A gyakorlatokat a gerincre fókuszálva a nyaki-, háti- és deréktáji szakaszokra fejlesztették ki. A különböző gerincproblémákra is jótékony hatással van a torna, mint például a discushernia (porckorongsérv), scoliosis (gerincferdülés), Scheuermann-kór, vagy kopásos gerincbetegségek, stb.

A gyakorlatokkal, a mély- és törzsizomzat megerősödik, a testtartásunk szebbé válik, ezáltal még magabiztosabbá és fittebbé válunk!

Akik frissen gerincműtöttek, vagy csigolyaív szakadásuk van (spondylolysis), vagy csigolya csuszamlásuk (spondylolisthesis), nekik ez a torna nem javasolt.

2018-05-17T10:43:23+00:00

Tolnai Klára

Tolnai Klára Tolnai Klára Személyi edzőként tapasztalom, amikor az első alkalommal elbeszélgetek valakivel,  hogy a személyi edzés alatt sokan csak a fitnesz termi „gyúrós” kondigépes edzésre gondolnak.  Nem is jut eszükbe az, hogy a gerinctorna is ide tartozik. Pontosan azért személyi edzés, mert személyre szabott edzésről van szó és mindenki [...]